20 juli 2024
torsdag, 27 september 2018 16:14

Studentbacken bygger i Tureberg

Skrivet av 
alt
Studentbacken, ägt av SSM Bygg, ska bygga 70 smålägenheter för studenter i Tureberg, centrala Sollentuna.

 

Sollentuna kommunfullmäktige har antagit en ny detaljplan för ett område i centrala Tureberg. Detaljplanen möjliggör att 70 nya smålägenheter, avsedda för studenter, kan byggas på Tellusvägen 13. Studentbostäderna kommer att byggas av Studentbacken AB, som ingår i koncern för SSM Bygg. Huset kommer att byggas i en svagt svängd form och med en varierande höjd på mellan tre och åtta våningar.

 

Under kommunfullmäktiges senaste sammanträde antogs en ny detaljplan för fastigheten Träkolet 16 på Tellusvägen 13 i Tureberg. Den nya detaljplanen innebär att ett flerbostadshus med cirka 70 smålägenheter kan byggas på en yta som idag används som parkering. Smålägenheterna ska vara avsedda för studenter. 

 

– Det är glädjande att vi nu får se ännu fler studentlägenheter i Sollentuna. Den direkta närheten till kollektivtrafik samt omfattande utbud av både social och kommersiell service gör detta till ett mycket attraktivt boende, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

 

– Studentbacken vill vara en aktiv aktör för att underlätta studenternas bostadssituation. Med vårt projekt Tentafabriken bidrar vi med ett attraktivt och smart studentboende till en rimlig månadskostnad för studenten, säger Staffan Sälg, verkställande direktör för Studentbacken.

 

Detaljplanen har legat ute för samråd och granskning under 2017/2018.