20 juli 2024
tisdag, 25 september 2018 11:15

Profi utvecklar Handenterminalen

Skrivet av 
alt

Handenterminalen i vinterskrud.


Profi Fastigheter har tecknat ett intentions- och markanvisningsavtal med Haninge kommun för att möjliggöra utvecklingen av Handenterminalen. En gemensam utvecklingsidé har tagits fram för att öka de stadsmässiga kvaliteterna kring bolagets fastighet och samtidigt skapa förutsättningar för hundratals nya lägenheter.
    

Profi köpte Handenterminalen av Stena Fastigheter för två år sedan, i oktober 2016,  och har sedan dess drivit ett aktivt utvecklingsarbete tillsammans med Haninge kommun och Wingårdhs Arkitektkontor. Fastigheten, som är integrerad med Haninges pendeltågsstation med 16.000 dagliga resenärer, omfattar totalt 35.000 kvm lokaler för kontor, skola och handel.
    

Den utvecklade terminalen ska öppna upp stadsbilden och skapa en värdig entré mot centrala Haninge, möjliggöra bostadsbebyggelse och skapa förutsättningar för utökad handel och service.
    

– I en tid då arkitektur ofta handlar om att rama in kvarter är detta en helt unik fastighetsutveckling där vi skapar en helt ny siluett för Haninge. Att investera i förändringsområden och ta sig an oälskade fastigheter är en del av vår idé, och det här är en plats som har stor potential att blomstra, säger Thomas Sipos, vd för Profi.