25 april 2024
måndag, 05 februari 2018 15:20

ByggVesta bygger vidare i Rosendal

Skrivet av 
alt
Lägenheterna i ByggVestas nya projekt på Rosendalsfältet i Uppsala fördelas främst på tvåor och treor, men även ettor och fyror. Två av det nya husets gavlar får en drygt 200 kvm stor muralmålning. Motivet på bilden är en markeringsbild. Bild: Utopia Arkitekter

 

Nu har ByggVesta tagit det första spadtaget på bolagets andra bostadsprojekt i Rosendal, Uppsala. Projektet, som omfattar 98 hyreslägenheter, får en distinkt form med starkt fokus på konst och utemiljöer för lek och skapande. Vid spadtaget utlyses en konstnärstävling för en muralmålning om drygt 200 kvm på husets gavlar. Huset kommer att ägas av Grön Bostad, som ägs till hälften var av ByggVesta och AFA Försäkringar.

 

Det var under 2016 som ByggVesta tillsammans med Utopia Arkitekter vann markanvisningen för bostadshuset som nu börjar byggas med sikte på inflyttning i slutet av 2019. De nya husen får rundade gavelformer, varierade höjder, gröna plåttak och putsade fasader. Gården ger plats för umgängesytor med bland annat grönskande odlingsplatser, en koja, lekskärmar för barnens skapande och plats för hängmattor. I samband med första spadtaget utlyses även en tävling för den planerade stora muralmålningen mot korsningen Kansliskrivargatan och Amanuensgatan.

 

– Vi är stolta över att återigen få lägga en pusselbit i byggandet av en härlig stad i Rosendal. Projektet är ett fint exempel på hur vi adderar bra, prisvärda bostäder i Uppsalas finaste stadsdel utanför stadskärnan, säger Marcus Svensson, vd för ByggVesta Development.