2 mars 2024
torsdag, 21 december 2017 14:21

Fabege hyr ut 13.800 kvm i Solna Business Park

Skrivet av 
alt
Fabege har tecknat ett grönt hyresavtal med Skolverket om 13.800 kvm för fem år och med en årshyra om cirka 40 Mkr i Solna Business Park.

 

Skolverket samlokaliserar sin verksamhet till Solna Business Park. Det gröna hyresavtalet gäller cirka 13.800 kvm med en årshyra om cirka 40 Mkr och löper under 5 år. Skolverket tillträder lokalen under fjärde kvartalet 2019.

 

Att Skolverket växer i kombination med behovet för samlokalisering och önskan om att arbeta i lokaler som stödjer verksamheten, ledde till att myndigheten valde att flytta till Solna Business Parks huvudgata, Svetsarvägen 16. Lokalerna om 13.800 kvm kommer att anpassas efter Skolverkets behov och Fabeges investering beräknas uppgå till cirka 170 Mkr. 

 

Solna Business Park är en stadsdel som är inne i en spännande och expansiv fas. Tidigare har välkända bolag som Coop, Unilever och SBAB valt att flytta sina huvudkontor till stadsdelen. Fabege har en vision att göra stadsdelen till en av Storstockholms mest attraktiva stadsdelar och arbetar därför med Citylab Actions process för utveckling av hållbara stadsdelar.  

 

I och med avtalet med Skolverket är stora delar av byggnaden Fräsaren 12, som ICA lämnar för nya lokaler i Arenastaden, uthyrd. I byggnaden återstår cirka 6.000 kvm som vakant uthyrningsbar yta.

 

– Vi ser fram emot att välkomna Skolverket till Solna Business Park. Här kommer Skolverket få bra och fina lokaler som stödjer verksamheten, i en hållbar stadsdel med utmärkta kollektivtrafik, kommenterar Andreas Malmsäter, Uthyrningschef på Fabege.

 

I en kommentar kan sägas att KLP Fastigheter förlorar Skolverket som idag hyr i fastigheten Klamparen 10, som totalt omfattar 21.000 kvm, på Fleminggatan 14, nära Tekniska nämndhuset på Kungsholmen.