2 mars 2024
torsdag, 21 december 2017 13:47

BDO hyr 4.000 kvm av Bonnier

Skrivet av 
alt
Revisionsbyrån BDO hyr hälften av ytorna i Bonnier Fastigheters projektfastighet Magasinet på Sveavägen i centrala Stockholm.


Rådgivnings- och revisionsbyrån BDO flyttar till Sveavägen 53 i Stockholm där Bonnier Tidskrifter huserade i nära hundra år. På en attraktiv adress och i ett innerstadsområde där tillväxttakten är enorm håller fastigheten Magasinet nu på att renoveras och omvandlas till ett toppmodernt kontorshus. BDO väljer att hyra nära hälften av den högklassiga kontorsytan om totalt 8.000 kvm och flyttar in på plan 1-4 under hösten 2018. Uthyrningsuppdraget har Cushman & Wakefield haft.
    

– Vi välkomnar BDO och är mycket glada att de ser sin framtid i Magasinet. Lokaler med flexibla lösningar via gemensamma funktioner är starkt efterfrågade, och här har BDO och övriga hyresgäster kunnat forma ytan efter just sina behov, säger Sara Olsson, uthyrningsansvarig på Bonnier Fastigheter.
    

I fastigheten Magasinet finns bland annat gemensam reception, touch down-arbetsplatser i loungemiljö och gemensamma konferensrum, vilket ger hyresgästerna ett effektivt nyttjande av lokalerna.
    

– Vi har upplevt ett oerhört stort intresse för Magasinet, den unika produkt som skapas med stora öppna ljusa ytor, moderna ytskikt och effektiva planlösningar i en klassisk byggnad. Det servicekoncept som Bonnier skapat för fastigheten har bidragit ytterligare. I dag har vi endast 360 kvm kvar att hyra ut, säger Jessica Gräsberg på Cushman & Wakefield.
    

Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985 för att förvalta och utveckla Bonnierkoncernens fastighetsinnehav. För närvarande äger och förvaltar bolaget fastigheter med en total yta av cirka 300.000 kvm.