1 april 2023
torsdag, 21 december 2017 12:11

Scandic satsar stort i Frankfurt

Skrivet av 
alt
Med hotellet i Hafenpark fortsätter Scandics satsning i Frankfurt, ett av Tysklands finansiella centrum, världsledande på mässor och kongresser och med en av de mest trafikerade flygplatserna i Europa.


Scandic Hotels har tecknat ett långsiktigt avtal med utvecklaren B&L Group om driften av ett nytt stort hotell i Frankfurt, Tyskland. Konferens- och eventhotellet kommer att vara en del av det nya Hafenpark Quarter, ett så kallat mixed use-komplex vid Main-floden, nära stadens centrum och bredvid Europeiska centralbankens nya huvudkontor. Hotellet förväntas öppna år 2021.
    

Hotellet kommer att omfatta 22.000 kvm med 506 rum och ett toppmodernt konferens- och eventutrymme om 2.000 kvm. Vidare kommer hotellet att erbjuda en högklassig restaurang och bar, ett modernt gym samt en av de största salarna i Frankfurt på 600 kvm.
    

– Frankfurt är ett viktigt finansiellt center och en global kommersiell knutpunkt vilket gör detta till ett fantastiskt tillfälle för Scandic Hotels. Vi förväntar oss att det nya hotellet kommer utvecklas väl på marknaden tack vare ett flertal intäktsmöjligheter och det fantastiska läget bredvid ECB, säger Michel Schutzbach, chef för Scandic i Tyskland.
    

– Hotellet i Hafenpark ligger i linje med Scandics strategi att expandera i de största städerna i Tyskland. Tillägget av detta andra hotell i Frankfurt kommer inte bara att öka Scandics varumärkeskännedom, utan även konsolidera vår närvaro på den tyska marknaden, vilket skapar synergier med Scandic Frankfurt Museumsufer som öppnas i februari. De två hotellen kompletterar varandra väl och de kommer också att öka vårt operativa resultat och våra marknadsandelar, säger Even Frydenberg, vd och koncernchef för Scandic Hotels Group.