28 maj 2024
fredag, 17 november 2017 12:04

Nordika hyr ut 6.000 kvm i Partille

Skrivet av 
alt
Nordika får en bra hyresgästmix i fastigheten Lexby 11:14 i Partille.


Nordika har genomfört två större uthyrningar i Partille i en mer eller mindre tomställd handelsfastighet som bolaget tog över i början av 2015 från den tyska fonden Copus Siero efter att den tidigare hyresgästen K-Rauta flyttat ut. Nya hyresgäster på totalt 6.000 kvm är Leos Lekland och Fysiken (Klätterlabbet). Hyresavtalen är långa och hyresvärdet är cirka 65 Mkr. Uthyrningen av Fysiken gjordes i samarbete med JLL. Efter de nya uthyrningarna samt utökning av Lindex e-handelslager är nu fastigheten, som totalt omfattar cirka 18.000 kvm, uthyrd till 80 procent.
    

Enligt Jonas Grandér, vd för Nordika, var fastigheten vid övertagandet i dåligt skick och med sättningar i golvet – något som nu är åtgärdat så att den är långsiktigt hållbar och i tekniskt bra skick.
    

– Samtidigt har vi ställt om fastigheten till att gå från externhandel och sällanköpshandel till att mer vara en fastighet som vi fyller med liv och rörelse och upplevelser. Något som inte är lika känsligt med konkurrensen från e-handeln, säger han.
    

Leos Lekland är Nordens största leklandskedja med sina närmare 50 anläggningar och i Partille kommer de öppna ett lekland på 4.300 kvm. Grannhyresgästen blir Fysiken (Klätterlabbet) som har 10.000 medlemmar och ägs av Göteborgs Studenters företagsgrupp som nu öppnar ett avancerat klättercentrum i Partille.
    

Partille kommun växer kraftigt med nya bostäder och efter den lyckade invigningen av nya Partille Arena ger dessa två nya stora hyresgästerna ett bra komplement till kommunens utbud.
    

– Vi är väldigt glada över dessa nya etableringar som blir grannar med Elgiganten. Hyresgäster inom typen aktivitet, friskvård och sport känns verkligen i tiden. Speciellt då diskussionen kring e-handelns påverkan för övrig handel fortsätter, så är dessa typer av hyresgäster oberoende den utvecklingen – en bra mix för fastighetens utbud, säger Andrew Taylor på Nordika.