13 juni 2024
onsdag, 15 november 2017 17:12

United Spaces expanderar

Skrivet av 
alt
United Spaces nya etablering i Göteborg ligger på Östra Hamngatan 16, omfattar 2.400 km och har plats för cirka 400 medlemmar vilket motsvarar cirka 100 företag.

 

United Spaces, Nordens ledande coworking space med verksamhet i Stockholm och Malmö, har nyligen genomfört sin första etablering i Göteborg. Detta är ett led i en omfattande expansionsplan som innebär att United Spaces planerar att finnas på åtta till tio orter i sex till sju länder år 2021. Globalt sett har totala antalet coworking-kontor tredubblats från 2015 till 2017. Det visar en sammanställning från CBRE.

 

– Vi har upplevt en väsentligt större efterfrågan på coworking-kontor under det senaste året. Vi vill möta detta behov och planerar att växa ytterligare, inte minst i Göteborg där vi siktar på att ha tre coworking spaces i centrala lägen till 2021. I övrigt planerar vi en betydande expansion i Norden men även ut i Europa och troligen finns vi även i USA inom en inte allt för avlägsen framtid, säger Göran Garberg, vd och grundare av United Spaces.

 

United Spaces är ett modernt, aktivitetsbaserat kontorshotell som öppnade år 2000 och ett av världens första coworking-koncept, det vill säga en arena för arbete, möten och kunskapsutbyte, sociala aktiviteter med frukost, afterwork och inspirerande events. Idag har United Spaces plats för cirka 1500 medlemmar och inom några år räknar företaget med att ha vuxit till cirka 5.000 medlemmar. Medlemmarna erbjuds korta, flexibla kontrakt och tillgång till samtliga United Spaces arenor. ​