9 maj 2024
tisdag, 31 oktober 2017 19:06

Fortum säljer huvudkontor för 720 Mkr

Skrivet av 
alt
Regenero, ägt av YIT och HGR Property, köper och utvecklar Fortums huvudkontor i Esbo och mark däromkring.

 

Fortum och Fortums Pensionsfond ska sälja Fortums nuvarande huvudkontor i Keilaniemi, Esbo, Helsinfors, till Regenero Oy – ett joint venture mellan YIT och HGR Property – för circa 74 MEUR (720 Mkr). Transaktionen inkluderar huvudkontorsbyggnader och tomter. JLL har varit Fortums rådgivare i samband med försäljningen. Tidigare i år meddelade Fortum att bolagets huvudkontor ska flytta till ett renoverat multi-space kontor i samma område.

 

– Vi är glada att underlätta försäljningen av vad som förmodligen är den mest kända kontorsbyggnaden i Finland till Regenero. Fastighetens fantastiska läge vid vattnet i Esbos främsta huvudkontorområde och granne med tunnelbanestationen Keilaniemi kombinerat med

tornbyggnadens ikoniska landmärke, ger en solid grund för framtida utveckling av campuset, säger Christian Hohenthal, Head of Capital Markets på JLL i Finland.

 

– Den nya ägaren kan nu börja arbeta för att utveckla det ikoniska höghuset och omgivningen. Vi kommer att fokusera på vår kärnverksamhet och flytta till lokaler som bättre kommer att tillgodose vår nuvarande verksamhet, säger Risto Penttinen, Senior Vice President på Fortum.

 

– Vårt mål är att utveckla hela Keilaniemi-området. Med fastighetsförvärvet kan vi skapa en hållbar stadsmiljö med utmärkta kollektivtrafikförbindelser i takt med förlängningen av den västra tunnelbanelinjen i Helsingfors, säger Juha Kostiainen, ordförande i Regeneros styrelse.