8 maj 2024
tisdag, 31 oktober 2017 10:39

Heimstaden och FastPartner i bytesaffär om 610 Mkr

Skrivet av 
alt
Cirka 90 procent av den yta som FastParter köper i Uppsala finns i fastigheten Årsta 76:2 vid Fyrislunds företagspark med hyresgäster som Uppsala kommun, Länsförsäkringar, Salléns Elektriska och Modins Bil. Affären innebär netto att Fastpartners årliga förvaltningsresultat ökar med cirka 18 Mkr.

alt
En av de fem fastigheter i Gävle som genom affären övergår i Heimstadens ägo.

Heimstaden och FastPartner har ingått avtal att förvärva fastigheter av varandra för att stärka sina positioner i Uppsala respektive Gävle. Avtalet innebär att Heimstaden säljer tre kommersiella fastigheter i Uppsala, en stad som FastPartner sökt etablering i en längre tid. I Gävle förvärvar Heimstaden fem centralt belägna fastigheter innehållande 125 lägenheter av FastPartner. Pangea Property Partners har haft uppdrag att avyttra de kommersiella fastigheterna på Heimstadens vägnar. Båda transaktioner har genomförts som bolagsaffär.
    
Fastighetsvärdet för de tre kommersiella fastigheterna i Uppsala, som omfattar cirka 28.600 kvm uthyrbar yta, uppgår till 480 Mkr, medan priset för de fem bostadsfastigheterna i Gävle, med uthyrbar yta av cirka 8.300 kvm, uppgår till 130 Mkr. Tillträde kommer att ske den 30 november.
    
– Med denna affär fortsätter vi att renodla vår portfölj och får möjligheten att stärka vår position ytterligare i centrala Gävle. Vi uppskattar det professionella och smidiga tillvägagångssätt som denna transaktion med FastPartner har genomförts, säger Claes Westlin, transaktionsansvarig på Heimstaden.
    
– Vi är nöjda med att kunna förvärva tre kommersiella fastigheter och stärka vår position i Uppsala. Fastigheterna är välbelägna och kommer att utvecklas väl av vår personal. Vi uppskattar dessutom att kunna sälja till en kompetent bostadsförvaltare i Gävle, säger Svante Hedström, fastighetschef på Fastpartner.