9 maj 2024
måndag, 30 oktober 2017 18:35

Erik Paulsson säljer sitt innehav i Platzer

Skrivet av 
alt
Fabian Hjelte, styrelseordförande i Platzer. Foto: Petra Björstad

 

Backahill AB ägt av familjen Erik Paulsson har sålt sitt innehav om 5 miljoner A-aktier i Platzer Fastigheter Holding AB till Länsförsäkringar Skaraborg, som därefter har sålt 1 miljon A-aktier till Ernström Kapital. Efter affären ägs 11 miljoner A-aktierna i Platzer av Ernström, medan  Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän äger 5 miljoner samt Länsförsäkringar Skaraborg äger 4 miljoner.

 

I en kommentar till försäljningen säger Backahills vd, Anders Nelson:
– Platzer är ett välskött bolag och vårt ägande och samarbete med bolaget i nästan tio år har varit en bra investering. Men nu när denna affärsmässiga möjlighet uppkommit väljer vi att sälja och fokusera på vårt långsiktiga fastighetsinnehav samt på Skistar. Backahill har även flera pågående och kommande investeringar på Bjärehalvön och i nordvästra Skåne som kräver ökat fokus.

 

– Det har varit ett stimulerande samarbete som bidragit till en fantastisk utveckling av bolaget. Vårt långsiktiga ägarsamarbete med Länsförsäkringar fortsätter dock oförändrat och utökas nu med Länsförsäkringar Skaraborg. Som styrelseordförande och representant för huvudägaren Ernström, som varit engagerad i Platzer sedan 20 år, så ser jag mycket positivt på att få in en ny ägare som delar vår syn på bolagets potential framåt, säger Fabian Hielte, styrelseordförande i Platzer.

 

– För Platzer som bolag känns det tryggt med en stark krets av A-aktieägare. Detta ger oss möjlighet att fortsätta vår inslagna väg där vi utvecklats till en ledande aktör på den kommersiella fastighetsmarknaden i Göteborgsområdet. Under året har vi fortsatt att växa fastighetsbeståndet och även tagit viktiga kliv mot att förverkliga stora utvecklingsprojekt, säger P-G Persson, vd Platzer Fastigheter.

 

Erik Paulsson ägde, enligt datatjänsten Holdings sammanställning per den siste september, utöver 5 miljoner A-aktier även drygt 1,2 miljoner B-aktier i Platzer via Anja Invest AB, ett bolag kopplat till Backahill.