8 maj 2024
fredag, 27 oktober 2017 19:07

Amasten säljer sitt bestånd i Härnösand

Skrivet av 
alt
Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.

 

Amasten har via dotterbolag, tecknat avtal om avyttring av bolagets samtliga 16 fastigheter i Härnösand. Köpare är Westerlind Bostäder AB. De avyttrade fastigheterna utgörs av tolv bostadsfastigheter, tre centrumfastigheter samt en kommersiell fastighet. Avyttringen innebär att Amasten avvecklar sin närvaro i Härnösand. Transaktionen är ovillkorad och sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 235 Mkr. Fastighetsvärdet överensstämmer med senaste värdering. Frånträde är planerat till 15 januari.

 

– Vi genomför affären med Westerlind Bostäder AB som är en lokal och duktig aktör väl lämpade att utveckla fastigheterna, där Prismagallerian ingår, säger Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.

 

De sålda fastigheterna i Härnösand omfattar cirka 35.000 kvm med aktuella hyresintäkter om 28 Mkr per år.

 

Den preliminära köpeskillingen för aktierna i de fastighetsägande bolagen uppgår till cirka 94,9 Mkr och ska erläggas kontant och genom säljarrevers om 23 Mkr. Den slutgiltiga köpeskillingen ska motsvara den preliminära köpeskillingen med justeringar för förändringar i det egna kapitalet på tillträdesdagen. Eventuella justeringar i den preliminära köpeskillingen ska regleras kontant. Avdraget för latent skatt uppgår till cirka 11,7 Mkr

 

Amastens intjäningsförmåga kommer att uppdateras i samband med publiceringen av delårsrapporten för tredje kvartalet 2017 som publiceras den 10 november 2017.