7 maj 2024
torsdag, 26 oktober 2017 10:48

White i vinnande team i Stuttgart

Skrivet av 
alt
Schulcampus Feuerbach i Stuttgart får Whites team en sammanbindande länk, ett studiestråk, kopplat till såväl nya som befintliga byggnader och väl gestaltade platser. Centralt på campus ligger Forum, områdets ”hjärta”, som inrymmer skolans matsal och kulturella nav där elever, ungdomar och besökande får en arena för kreativa möten.


I hård konkurrens med tjugo europeiska arkitektteam vann White arkitekter tillsammans med Günter Hermann Architekten och W+P Landschaften tävlingen för att utveckla Schulcampus Feuerbach norr om centrum i tyska Stuttgart. Förslag ger området en sammanhållen och tydlig karaktär, och inbegriper både renovering av det befintliga Leibnitzgymnasiet samt tre nya skolbyggnader och en sporthall.
    

– Vi har valt att gestalta de nya byggnaderna med stort fokus på hur de samspelar med befintliga äldre skolbyggnader för att låta platsen fortsatt präglas av deras historia och dignitet, vilket i sig var en utmaning. I förslaget har vi varit noga med att skapa ett område utan baksida med hög grad av tillgänglighet både inom Campus och från den omgivande staden, säger Karin Björning-Engström, ansvarig arkitekt, White.