3 maj 2024
tisdag, 24 oktober 2017 18:32

Intea köper Vänerparken

Skrivet av 
alt
Vänerparken är vackert belägen mellan Vänersborgs centralstation och Trollhätte kanals inlopp i Vänern.

 

Intea Fastigheter förvärvar Vänerparken bestående av 39.000 kvm lokalarea och drygt 11 hektar mark centralt beläget i Vänersborg. Hyresintäkterna kommer till 95 procent av offentliga hyresgäster. Genomsnittlig återstående avtalslängd är 6,7 år och uthyrningsgraden uppgår till cirka 98 procent. Tillträde är planerat till den 1 november 2017. Köpeskillingen har inte offentliggjorts. Pangea Property Partners är köparens rådgivare i affären.

 

– Jag har tillbringat tid i området sedan barnsben och är jätteglad att vi har fått möjlighet att genomföra detta förvärv med riktigt vackra och välskötta byggnader i stans bästa läge. Regionen, staden och området ligger mig varmt om hjärtat och vi ser fram emot att fortsätta utvecklingen av Vänerparken tillsammans med våra hyresgäster och övriga intressenter, säger Christian Haglund på Intea.

 

Så sent som i maj ifjol sålde CLS Holdings Vänerparken till Bengt Linden AB för 590 Mkr. CLS hade då ägt fastigheterna sedan 1998.

 

Vänerparken ligger mellan centralstationen i Vänersborg och Trollhätte kanals inlopp i Vänern. Området består av fyra fastigheter fördelat på femton byggnader vilka samtliga håller hög teknisk kvalitet och är certifierade i GreenBuilding.

 

Verksamheterna på området består av flertalet vård- och rehabmottagningar, vuxenutbildning, grundskola, förskola, äventyrsbad, motionscentrum, restaurang samt en välbesökt marina och gästhamn.