3 maj 2024
tisdag, 17 oktober 2017 11:37

Aspelin Ramm säljer till Kärnhem i Mölndal

Skrivet av 
alt
Aspelin Ramm Fastigheter säljer byggrätter för upp emot 80 bostäder till Kärnhem i Pedagogen Park.

alt
Malin Svensson, vd Kärnhem, och Lennart Karlsson, vd Aspelin Ramm Fastigheter.


Aspelin Ramm Fastigheter säljer ett bostadskvarter med byggrätter i stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal till bostadsbolaget Kärnhem. Kvarteret omfattar 6.300 kvm, vilket motsvarar mellan 70 och 80 nya lägenheter.
    

– Kärnhem är en bra och stabil bostadsutvecklare med många kreativa och nyskapande idéer. Det bidrar till en önskvärd mångfald av fastighetsbeståndet och att stadsdelen Pedagogen Park kan färdigställas snabbare, säger Lennart Karlsson, vd Aspelin Ramm Fastigheter.
    

Totalt omfattar den nya stadsdelen cirka 1.000 byggrätter som ägs av Mölndals stad, Skanska och Aspelin Ramm Fastigheter. Efter försäljningen till Kärnhem har Aspelin Ramm Fastigheter kvar 17.000 kvm byggrätter i området, vilket motsvarar cirka 200 lägenheter i två bostadskvarter.
    

– Förutom bygget av bostäderna planerar vi även att bygga ytterligare mellan 12.000 och 15.000 kvm kontorsyta och cirka 3.000 kvm handel. Som fastighetsägare vill vi vara med och ta ansvar för att den nya stadsdelen långsiktigt fortsätter att utvecklas på ett positivt sätt. Just mixen av kontor, handel och boende är vad som idag skapar livskraftiga och hållbara samhällen och miljöer, fortsätter Lennart Karlsson.  
    

Pedagogen Park är redan idag ett etablerat område med kontor, handel och lokal service. Med bygget av bostäder skapas en urban stadsmiljö som har varit visionen för projektet ända sedan starten.
    

För Kärnhems del är projektet bolagets första i göteborgsregionen. Bolaget, som ingår i den norska medlemsägda koncernen OBOS, är en av Nordens största bostadsutvecklare, har goda erfarenheter av samarbete med Aspelin Ramm Fastigheter i olika projekt i Norge.
    

– Det attraktiva läget i en expansiv kommun som Mölndal, med närhet till en storstad som Göteborg känns helt rätt för oss. Dessutom gillar vi de långsiktiga planerna för hur området ska utvecklas som en levande stadsdel, säger Malin Svensson, vd på Kärnhem.