3 maj 2024
måndag, 16 oktober 2017 16:34

Amasten köper i Skövde

Skrivet av 
alt
Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.

 

Amasten Fastighets AB har tecknat avtal om förvärv av två bostadsfastigheter i Skövde. Portföljen utgörs till 100 procent av bostäder och säljaren är Bohem Fastighet AB. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 73 Mkr. Tillträde bedöms kunna genomföras innan årsskiftet.

 

– Skövde är en tillväxtort och de är i sådana orter Amasten vill verka i framtiden, säger Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.

 

Fastigheterna omfattar 5.807 kvm med ett sammanlagt hyresvärde om 5,9 Mkr per år. De uthyrningsbara areorna utgörs av 84 lägenheter, samtliga fullt uthyrda. Den viktade direktavkastningen bedöms uppgå till 5,0 procent. 

 

Belåningsgraden bedöms motsvara cirka 70 procent av aktuell marknadsvärdering. Den preliminära köpeskillingen för aktierna i de fastighetsägande bolagen uppgår till totalt cirka 23,1 Mkr och ska erläggas kontant.

 

Den slutgiltiga köpeskillingen ska motsvara den preliminära köpeskillingen med justeringar för förändringar i det egna kapitalet på tillträdesdagen. Eventuella justeringar i den preliminära köpeskillingen ska regleras kontant. Avdraget för latent skatt uppgår till 2 Mkr.