7 maj 2024
fredag, 06 oktober 2017 13:41

Första spadtaget på Strömsör i Skellefteå

Skrivet av 
alt
Den nya stadsdelen Strömsör i Skellefteå blir Skebos största byggprojekt under 2000-talet.

 

Bygget av Strömsör i Skellefteå påbörjas på måndag med det första spadtaget.  Fördelningen av de 118 lägenheter som Skebo bygger är klara i detalj och de rymmer allt mellan små tvåor till mindre fyror.

 

– Strömsör kommer att erbjuda boenden för hushåll i olika storlekar i ett väldigt attraktivt område nära älven och centrum, säger Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo.

 

Skellefteås nya stadsdel Strömsör blir Skebos största byggprojekt under 2000-talet. På Strömsör samverkar Skebo även med Skellefteå Industrihus, som bygger kontorshus och parkeringshus närmast E4, och Riksbyggen, som bygger cirka 100 bostadsrätter.

 

– Det blir en trevlig innergård och ett levande område i stort, säger Harriet Classon.


Skebos lägenheter ryms i fyra stora huskroppar som byggs från sex våningar i norr till fyra våningar i söder för att optimera utsikten mot älven. Lägenheterna blir moderna med genomtänkt planlösning. Alla lägenheter förses med balkong.

 

– Majoriteten av lägenheterna blir tvåor och treor. Intressant är även att vi förser fem av treorna med en egen toalett i det extra sovrummet. Vi tror att det kommer att vara tilltalande för hushåll med inneboende eller hemmaboende tonåring, säger Åsa Andersson, Skebos vd

 

Inflyttning planeras till år 2020.