7 maj 2024
torsdag, 05 oktober 2017 16:00

Castellum bygger om stadshuset i Sundsvall

Skrivet av 
alt
Castellum ska bygga om Stadshuset i Sundsvall och uppföra en ny hotellbyggnad i Stadshusparken.

 

Som fastighetsutvecklare i Sundsvall vill Castellum bidra till att stärka Sundsvalls och Stenstadens attraktionskraft. Därför pågår nu planer för att bygga om outnyttjade utrymmen i Stadshuset samt att uppföra en ny hotellbyggnad i Stadshusparken. Tre av Skandinaviens mest erkända arkitektkontor har fått i uppdrag att rita på detta. Dessa är Henning Larsen Architects från Danmark, Snøhetta från Norge och Marge Arkitekter från Sverige.

 

Uppdraget omfattar ett hotell i storleksklassen 150 rum med konferens, festvåning och restaurang. Den genuina karaktären i byggnadsminnet, Stadshuset, ska bevaras och renoveras. Vidare ska fastigheten utvecklas genom att förädla outnyttjade utrymmen på vindsvåningen.

 

– Vi är ödmjuka inför uppgiften och känner respekt för de vackra byggnaderna och den unika stadskärna som vi har i Sundsvall. Vi har därför anlitat några av Skandinaviens mest erkända arkitekter för uppdraget, säger Per Persson, affärsutvecklare Region Stockholm-Norr i Castellum.

 

Castellum önskar med detta initiativ även visa på de nya möjligheter som kan frigöras i Stenstaden genom att förädla kvarteret där Stadshusparken ligger. Tanken är att skapa en ny och mer attraktiv park för alla årstider samtidigt som en ny byggnad uppförs i kvarteret.

 

Förslagen till hotell samt utveckling av den befintliga fastigheten ska presenteras i december. Därefter fattar kommunen beslut om planbesked.