7 maj 2024
tisdag, 03 oktober 2017 13:37

Catena lägger bud på Klockarbäcken

Skrivet av 
alt
Benny Thögersen, vd på Catena, sägar Klockarbäckens fastigheter ligger på orter som Catena prioriterar.

 

Catena har, med Catella Corporate Finance som finansiell rådgivare, lagt ett bud på samtliga aktier i Klockarbäcken Property Investment AB – ett bolag som äger två logistikfastigheter, varav en i Umeå och en i småländska Vaggeryd, totalt omfattande 40.000 kvm och vid halvårsskiftet värderade till 274 Mkr.


– Ett förvärv av Klockarbäcken innebär ökad närvaro i bra logistiklägen på orter som Catena prioriterar, säger Benny Thögersen, vd på Catena.

 

Som betalning för aktierna i Klockarbäcken erbjuds aktieägaren nyemitterade aktier i Catena. Budvärdet motsvarar 110 kr per aktie i Klockarbäcken, baserat på genomsnittlig vägd handelskurskurs för Catena-aktien under de senaste tio dagarna till och med 2 oktober. Samtliga aktieägare i Klockarbäckens styrelse, däribland de två största ägarna i Klockarbäcken, har förklarat att de avser att acceptera erbjudandet.


Acceptperioden under Erbjudandet löper mellan den 3 och den 17 oktober 2017. Catena förbehåller sig rätten att förlänga acceptperioden, liksom att senarelägga tidpunkten för redovisning av likvid.


Catena äger inga aktier i Klockarbäcken per dagen för offentliggörandet av erbjudandet. Vid full anslutning kommer cirka 990.000 nya Catena-aktier att emitteras till Klockarbäckens aktieägare, vilket skulle motsvara 2,7 procent av totalt antal aktier efter emissionen. Vid årsstämman 2017 beslutade Klockarbäcken om vinstutdelning med totalt 8 kr per aktie, fördelat på fyra utdelningstillfällen á 2 kr med 17 juli 2017, 16 oktober 2017, 15 januari 2018 och 16 april 2018 som avstämningsdagar. Erbjudandet innebär, enligt preliminär tidplan, att de aktieägare i Klockarbäcken som överlåter sina aktier under erbjudandet kommer att erhålla utdelningen om 2 kr per avstämningsdagen den 16 oktober och att Catena kommer att erhålla resterande beslutad utdelning som löper på de överlåtna aktierna