7 maj 2024
tisdag, 03 oktober 2017 13:11

Colliers säljrådgivare åt Beijer

Skrivet av 
alt
Det danska lågprisvaruhuset Jern & Fix är nu hyresgäst hos Max Fastigheter.

 

Colliers var Beijer Byggmaterials rådgivare vid försäljningen av fastigheterna Ludvika By 2:22, Köping Reparatören 4 och Sandviken Tuna 3:3. Fastigheterna är fullt uthyrda till det danska lågprisbyggvaruhuset Jem & Fix till ett årligt hyresvärde om 4 Mkr. Köpare är Maxfastigheter som förvärvade fastigheterna för 45 Mkr. Tillträdet skedde den 1 oktober 2017.

 

Colliers har under året även bistått Beijer Byggmaterial vid försäljningen av fastigheter i Mjölby, Sala, Lidköping och Tumba. I samtliga orter, utom Tumba, är Jem & Fix hyresgäst. Beijer lämnar fastigheten i Tumba för flytt till nya lokaler i Huddinge, därav skedde den försäljningen. Köpare är främst lokala fastighetsägare.

 

Dan Törnsten, vd för Colliers säger:

– Vi har sedan länge ett bra samarbete med Beijer och deras danska moderbolag STARK Group (tidigare DT Group), vilket vi är väldigt glada och stolta över. Försäljningsarbetet har löpt på bra och vi märker en stor köplust även i mindre orter runt om i landet.

 

Peter Lundberg, fastighetschef Beijer Byggmaterial, säger:

– Vi har tidigare samarbetat med Colliers och har därför valt dem som samarbetspartner på grund av deras lokala marknadskännedom och deras professionella rådgivare.