30 april 2024
måndag, 02 oktober 2017 12:15

LEED guld till Vanda Energis nya kontor

Skrivet av 
alt
Nordisk Renting har finansierat Vanda Energis nya miljöcertifierade huvudkontor.


Vanda Energis nybyggda huvudkontor – finansierat av Nordisk Renting och uppfört av byggbolaget Fira – har blivit tilldelat LEEDs miljöcertifikat på guldnivå. Byggnaden, som omfattar 5.500 kvm, färdigställdes i juni och är beläget nära Dickursby i Vanda med utmärkta förbindelser till de största lands- och järnvägarna i huvudstadsregionen.
  

 För att uppmuntra till användning av alternativa och miljövänliga transportmedel har kontoret även cykelparkering och laddningspunkter för elfordon.  Vidare har solpaneler integrerats i fasaden, vilket resulterat i en speciell exteriör samtidigt som de bidrar till att täcka byggnadens energibehov.

 

Investeringarna i kontorsfastigheten uppgår till totalt 15,3 MEUR (cirka 147 Mkr).
    

– Att få förtroendet att vara en långsiktig partner till Vanda Energi och samtidigt bidra till ett ökat hållbarhetsfokus genom LEED Gold certifieringen är något som vi är mycket stolta över. Vanda Energi vidareutvecklar sin verksamhet utan att binda kapital, men bibehåller kontrollen över både den operativa verksamheten och ägandet av en strategiskt viktig fastighet – en långsiktig och hållbar lösning för samtliga parter, säger Caroline Bertlin, vd för Nordisk Renting.
    

Vanda Energi är ett av Finlands största stadsenergibolag och producerar, distribuerar och säljer elektricitet och fjärrvärme. Till industrin erbjuds dessutom naturgas. Företaget samägs av Vanda stad (60 procent) och Helsingfors stad (40 procent).