30 april 2024
måndag, 02 oktober 2017 12:11

Regio köper i Örebro

Skrivet av 
alt
Eric Bergström.


Fastighets AB Regio, som ägs av Tredje AP-fonden och förvaltas av Brunswick Real Estate, har köpt nio fastigheter i handelsområdet Boglundsängen norr om centrala Örebro. Portföljen omfattar cirka 12.000 kvm handel samt byggrätter om närmare 30.000 kvm. Säljare är det lokala bolaget Boglundsängen, som ägs av Johan Willerman.
    

Boglundsängen har ett attraktivt läge i direktanslutning till E18/E20 och har under de senaste åren genomgått en kraftig utbyggnad. Området har goda förutsättningar för att utvecklas till ett regionalt handelsområde. I samband med förvärvet inleder Regio även ett samarbete med W Invest Fastigheter både genom fortsatt utveckling av handelsområdet där W Invest kvartstår som delägare och som möjlig samarbetspart i andra investeringar.

 

P&E Fastighetspartner har uppdraget att hantera fastighetsförvaltning och utveckling i enlighet med Regios etablerade förvaltningsmodell, den s.k. LAMP-modellen (Local Asset Management Partner).
    

– Genom den förvärvade portföljen i Örebro träder Regio in på en ny och strategiskt viktig marknad som passar väl in i vårt övriga bestånd. Vi ser fram emot att få driva denna utveckling tillsammans med vår nya lokala part W Invest Fastigheter och vår etablerade samarbetspart P&E Fastighetspartner, säger Eric Bergström, vd Fastighets AB Regio.