30 april 2024
onsdag, 27 september 2017 16:33

Starkt intresse för Aspen Strand i Lerum

Skrivet av 
alt
Översiktsbilden från kvalitetsprogrammet för Aspen Strand i Lerum visar närheten till sjön Aspen och allmänna kommunikationer.

 

Wallenstam, HSB, Skanska och Lerums kommun kan nu visa de första visionsbilderna för det gemensamma bostadsprojektet Aspen Strand. Över 500 nya lägenheter är ett välkommet tillskott i en kommun som domineras av småhus. Om allt går som planerat påbörjas projektering och markarbete någon gång under nästa år med påbörjad inflyttning under 2020 och slutligt färdigställande 2025. I direkt anslutning till Aspen Strand ligger pendeltågstationen Aspedalen från vilken det tar 15 minuter till centrala Göteborg.

 

– Vi har redan väldigt många anmälda intressenter. Främst bland kommunens invånare men även från grannkommuner. Närheten till sjön Aspen, naturen och bra allmänna kommunikationer är naturligtvis lockande för många olika målgrupper på bostadsmarknaden, säger Annika Rohdin Reumert, marknadsansvarig för Wallenstam.

 

Ytterligare en indikation på det stora intresset är att den informationsträff som arrangeras 28 september blev fulltecknad på 48 timmar. Då kommer delar av kvalitetsprogrammet presenteras mer ingående tillsammans med de första visionsbilderna.

 

– Jag tycker visionsbilderna speglar bra vad vi alla vill uppnå. Aspen Strand ska bli en brygga mellan naturen och det urbana samhället. Vi kommer bland annat att satsa ny teknik och energieffektivisering och ta stor hänsyn till den gemensamma naturen och miljön. Dessutom blir sjön Aspen mer tillgänglig för alla invånare i kommunen i samband med att det nya bostadsområdet etableras, konstaterar Sophie Edenfeldt, projektutvecklare på Skanska.