5 maj 2024
måndag, 25 september 2017 14:33

Kungsleden får Ba1 med Positive Outlook

Skrivet av 
alt
Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.


Kungsleden har för första gången erhållit ett omdöme från ratinginstitutet Moody´s. Kreditbetyget blev Ba1 med Positive Outlook. Enligt omdömet kan kreditbetyget komma att höjas till Investment Grade förutsatt att Kungsledens belåningsgrad långsiktigt inte överstiger 50 procent samt att andelen säkerställd upplåning minskar.
    

Sedan 2013 har Kungsleden successivt reducerat den finansiella risken i bolaget och i juni i år beslutade bolagets styrelse att justera det finansiella målet för belåningsgraden till ett riktvärde om 50 procent. Den förbättrade finansiella ställningen och det nya kreditbetyget gör det möjligt för Kungsleden att öka sin andel kapitalmarknadsfinansiering genom emissioner av obligationer utan att behöva ställa säkerhet.
    

I linje med finansieringsstrategin har Kungsleden upprättat ett MTN-program, vilket ska underlätta bolagets tillgång till kapitalmarknaden. Handelsbanken Capital Markets och Nordea har engagerats för att arrangera möten med obligationsinvesterare i Stockholm den 2 oktober. En SEK-denominerad senior icke säkerställd kapitalmarknadstransaktion med fyra års löptid under det nyligen etablerade MTN-programmet kommer att följa, med förbehåll för rådande marknadsvillkor.
    

– Kungsleden har idag en stark finansiell position, vilket bekräftas av kreditbetyget från Moody´s. Med ratingen och MTN-programmet på plats ska vi öka andelen icke säkerställd upplåning via kapitalmarknaden. Målet är självklart att erhålla Investment Grade-betyg, något som skulle ge oss en ännu större bas av kreditinvesterare och ytterligare förbättrad access till kapitalmarknaden, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.