3 december 2022
tisdag, 19 september 2017 10:48

Swedbank hyr 16.500 kvm av Fabege i Sundbyberg

Skrivet av 
alt
Grand Central Sundbyberg, i fastigheten Orgeln 7, på Järnvägsgatan 12-20, omfattande 36.000 kvm, är nu fullt uthyrd.

alt
Entrén till Grand Central ligger nära pendeltåg, tunnelbana och fjärrtåg.

 

alt

Grand Centrals planlösning.

alt
Ett kontorslandskap.

 

alt

Ett stort atrium.

 

Swedbank samlokaliserar flera olika funktioner till Grand Central Sundbyberg, i fastigheten Orgeln 7, på Järnvägsgatan 12-20, Sturegatan 11-19, i centrala Sundbyberg. Det gröna hyresavtalet gäller cirka 16.500 kvm och omfattar 10 år. Inflyttning beräknas ske i slutet av 2018. I och med avtalet mellan Fabege och Swedbank är hela kontorsdelen av byggnaden, omfattande 36.000 kvm, fullt uthyrd. I november 2016 hyrde Fabege ut 17.000 kvm i Grand Central till Migrationsverket.

 

Grand Central Sundbyberg är ett nytt landmärke i Sundbyberg centrum. Den moderna utformningen med bland annat ny fasad, stora ljusgårdar, takterrass och öppna kontorslandskap, är framtaget av BAU Arkitekter.

 

I huset kommer entrén finnas tillgänglig till pendeltåg, tunnelbana och fjärrtåg, vilket ger både medarbetare och besökare en smidig access till utmärkta kommunikationsalternativ i alla riktningar. Grand Central Sundbyberg kommer tillsammans med Swedbanks befintliga lokaler, omfattande 45.000 kvm, på Landsvägen 40, utgöra bankens huvudkontor.

 

– Vi är glada över att vi har kunnat erbjuda Swedbank precis den lösning de önskar, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och chef för affärsutveckling på Fabege. Här får banken närhet till sin andra huvudkontorsbyggnad, ett svårslaget kollektivtrafikläge och fullt ut möjlighet att sätta sin prägel på ett modernt kontorshus som redan i grunden har en stark identitet. 

Han fortsätter:

– Vi ser fram emot att arbeta med Swedbank i många år framöver och att hälsa bankens medarbetare välkomna till Grand Central Sundbyberg.

 

Grand Central Sundbyberg kommer att uppfylla kraven för miljöklassningssystemet BREEAM-SE, nivå Very Good. Det innebär bland annat att det kommer finnas cykelparkering och omklädningsrum, laddstolpar för elbilar i huset samt sedumtak för att minska påverkan på stadens dagvattensystem.