3 maj 2024
tisdag, 29 augusti 2017 11:22

NCC lägger grunden för Campus Albano

Skrivet av 
alt
Inom Campus Albono planeras att byggas totalt cirka 100.000 kvm utbildningslokaler och cirka 1.000 student- och gästforskarbostäder.


Akademiska Hus har gett NCC uppdraget att utföra delentreprenaden för mark- och grundläggning för det nya universitetsområdet Albano i Stockholm. Det totala ordervärdet uppgår till 235 Mkr. Arbetet har påbörjats och beräknas pågå till slutet av 2018.
    

Campus Albano omfattar byggnation av universitetslokaler och studentbostäder samt lokaler för kommersiell service. Projektet bygger ihop KTH med Stockholms universitet och ska integrera Nationalstadsparken med den gamla industrimarken i området för att skapa en attraktiv miljö för utbildning och forskning.
    

– I takt med att Stockholms universitet och KTH utvecklas behövs nya lokaler på både kort och lång sikt där universiteten kan verka med varandra och det omgivande samhället. Tillsammans med NCC skapar vi en bra grund för området och utvecklar Albano till en levande och hållbar campusmiljö för över 15.000 studenter och forskare, säger Hayar Gohary, projektdirektör på Akademiska Hus.
    

NCC:s uppdrag omfattar förutom markarbeten även grundläggning och betongarbeten för fyra huskroppar, en yta som omfattar 22.500 kvm. För att skapa de bästa förutsättningarna för det nya området renas marken grundligt efter de verksamheter som tidigare funnits på platsen. Bland annat ska cirka 120.000 kbm jord och berg forslas bort.