28 april 2024
torsdag, 29 juni 2017 12:43

Profi säljer samhällsfastighet i Solna

Skrivet av 
alt

Profi säljer den färdigutvecklade fastigheten Karlsro 1 nära Arenastaden i Solna.


Profi Fastigheter säljer, med  Cushman & Wakefield som rådgivare, fastigheten Karlsro 1 i Solna till Intea Fastigheter. Fastigheten, som är strategiskt belägen utmed Enköpingsvägen i närheten av Arenastaden, omfattar 13.000 kvm och är fullt uthyrd till samhällsviktiga verksamheter. Parterna har valt att inte offentliggöra köpeskillingen. Tillträde sker den 7 juli.
    

– Vi har under vårt drygt 7-åriga ägande arbetat aktivt med förvaltning och utveckling av Karlsro 1. När nu fastigheten är färdigutvecklad och fullt uthyrd känns det väldigt bra att lämna över det fortsatta ägandet till Intea, som är specialiserade på förvaltning av samhällsfastigheter, säger Thomas Sipos, vd Profi
    

Den ena hyresgästen är en statlig myndighet som nyligen har ingått ett 12-årigt hyresavtal för totalrenoverade och specialanpassade ytor i en större del av byggnaden.
    

– Detta är en fastighet som med sitt läge och med sina väletablerade hyresgäster passar mycket bra in i vårt befintliga bestånd. Profi har lagt ner mycket tid och engagemang i sitt arbete med utvecklingen av fastigheten och vi tar över ett kvalitetsobjekt som vi ser fram emot att fortsätta att arbeta med, säger Henrik Lindekrantz, från Intea.