28 april 2024
onsdag, 28 juni 2017 11:59

SPG köper byggrätt i Haninge

Skrivet av 
alt
SPG planerar cirka 230 bostadsrätter i Vega, Haninge. Bild: BSK Arkitekter


Scandinavian Property Group (SPG) har köpt en byggrätt om cirka 20.000 kvm BTA i den nya stadsdelen Vega i Haninge kommun. Under hösten kommer SPG etappvis påbörja byggnation av cirka 230 lägenheter i stadsdelen. Bostäderna får ett mycket bra läge i direkt anslutning till den nya pendeltågstationen, strax norr om Haninge centrum.
    

Vega växer fram som en ny stadsdel där det planeras för bostäder, skolor, förskolor och idrottsanläggning. Området utmärker sig av det kollektivnära läget med gångavstånd till Port 73, Länna köpcentrum och Ica Maxi samt närheten till natur och vatten.
    

– Köpet är i enligthet med vår strategi att utveckla bostäder i kollektivnära områden i Storstockholm samt i Sveriges regionstäder och vi ser fram emot att tillsammans med övriga byggherrar förverkliga visionen om den nya stadsdelen Vega, säger Christian Olofsson, vd för SPG.
    

SPG har idag drygt 3.400 hyresrätter och bostadsrätter under projektering och produktion i Uppsala, Karlstad, Kungsängen, Nykvarn, Malmö, Sundsvall, Tumba och Vårberg samt i de norska städerna Sandnes, Jessheim, Rykkinn och Skårer.