28 april 2024
onsdag, 28 juni 2017 11:56

Humlegården hyr till Life Science i Hagalund

Skrivet av 
alt
Humlegården tar ytterligare två Life Science-företag till fastigheten Ugnen 7 i Hagalund, Solna. Bild: Åke E:son Lindman


Andelen Life Science-bolag i Hagalund, Solna, fortsätter att öka. Under våren har Humlegården tecknat avtal med ytterligare två biotechföretag, Scandinavian Biopharma och iCellate, som etablerat sina respektive verksamheter på 570 kvm respektie 350 kvm i fastigheten Ugnen 7 på Industrivägen 1. 
    

Hagalund har utvecklats från att vara traditionella industrikvarter till att idag bjuda på ett brett spektra av verksamheter, där andelen Life Science-företag har ökat kraftigt under de senaste åren. Närheten till Hagastaden, Karolinska Universitetssjukhuset och det omgivande Life Science-klustret gör Hagalund till en mycket attraktiv plats för bolag inom biotech. I Humlegårdens fastigheter i området är en stor andel av kunderna aktiva inom denna bransch och efterfrågan på laboratorielokaler i området är stor.
    

– För företagen inom denna bransch är närheten till klustret viktigt. Vi arbetar för att bidra till deras verksamhetsutveckling genom att samla aktörerna och erbjuda ändamålsenliga lokaler med stor flexibilitet, säger David Johansson, fastighetschef på Humlegården.