2 maj 2024
torsdag, 15 juni 2017 17:10

Pembroke invigde Smålandstorget

Skrivet av 
alt
Project Access påbörjades redan 2015 då Pembroke invigde det grönklassade kontorskomplexet Mästerhuset och nu blir Smålandstorget nästa steg i denna satsning, vid Smålandsgatan och Norrlandsgatan i Stockholm.

 

alt

Under invigningen var två personer glada. Från vänster: Mark Takeuchi, Pembroke Real Estates vd i Sverige och Roger Mogert, stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholms stad. 

 

Under torsdagen invigdes det nya Smålandstorget vid Smålandsgatan och Norrlandsgatan i Stockholm. Smålandstorget är en del av Project Access som är Pembroke Real Estates stadsplaneringprojekt för ett av Stockholms mest centrala kvarter.

 

Projektet genomförs i nära samverkan med Stockholms stad och målsättningen att förvandla kvarteret Hästen till en mer tillgänglig plats där människor kan arbeta, bo, shoppa och umgås. Kvarteret ringas in av Regeringsgatan, Mäster Samuelsgatan och Norrlandsgatan där det nya Smålandstorget är en del av stadsutvecklingsprojektet och en ny mötesplats i centrala Stockholm. 

 

Roger Mogert, stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholms stad, var på plats och invigde torget tillsammans med Mark Takeuchi, Pembroke Real Estates vd i Sverige.

 

Project Access påbörjades redan 2015 då Pembroke invigde det grönklassade kontorskomplexet Mästerhuset och nu blir Smålandstorget nästa steg i denna satsning. Projektet kommer att slutföras år 2022 då det nya huset Hästen 21 står färdigt, en byggnad med kontor, butiker och lägenheter, dit Swedbanks avdelning Stora företag och institutioner ska flytta.