2 maj 2024
måndag, 12 juni 2017 17:28

SHH Bostad vann tävling i Alby, Botkyrka

Skrivet av 
alt
SHH Bostad har vunnit en markanvisningstävlingen för bostäder vid koloniområdet i Alby, Botkyrka.

 

alt

Gabriel Melki (S), samhällsbyggnadsnämndens ordförande i Botkyrka.

 

Av åtta kvalificerade bidrag till markanvisningstävlingen för bostäder vid koloniområdet i Alby vann SHH Bostad. Det vinnande förslaget är omsorgsfullt utfört och väl avvägt när det gäller skala, karaktär och byggnadstyper, säger Botkyrka kommun i ett pressmedelande.

 

– Det har varit ett stort intresse för den här markanvisningstävlingen, området är attraktivt och många företag är intresserade av att investera i bostadsutveckling i Botkyrka kommun. Vid anbudsöppningen blev vi mycket positivt överraskade över hur goda affärsmöjligheter marknaden ser i Botkyrka i dag, säger Antonio Ameijenda, mark- och exploateringschef Botkyrka kommun.

 

Kommunen eftersträvar en blandning av olika upplåtelseformer där den minst förekommande upplåtelseformen i stadsdelen ska vara den mest förekommande i tävlingsförslaget, vilket i detta fall innebär fler bostadsrätter och äganderätter i området.

 

– Detta är fortsättningen i att bygga nya Botkyrka. Vi har som mål att bygga 4.000 nya bostäder, nya hem, på fyra år och låta Botkyrkastaden växa fram. Denna ambition bygger på att alla ska kunna hitta en bostad som passar dem, i sin egen stadsdel, säger Gabriel Melki (S), samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Förslaget innebär att bostäderna byggs runt koloniområdet.

 

– SHH Bostads förslag visar att den nya bebyggelse har en tydlig idé när det gäller relationen mellan bebyggelse och koloniområde. Det är viktigt att odling kan fortsätta att bedrivas på platsen och att koloniområdet integreras i stadsdelen, säger Per-Anders Framgård, utvecklingschef Botkyrka kommun.

 

Nu startar förberedelser av detaljplaneuppdraget mellan kommunen och SHH Bostad. Byggstart bedöms kunna ske tidigast 2018.