5 maj 2024
onsdag, 31 maj 2017 14:23

SSM säljstartar 109 borätter i Roslags Näsby

Skrivet av 
alt
Sedumtak, solceller och takterrasser är karaktäristiska inslag i SSM:s projekt Platform West i Roslags Näsby.

 

Nu har SSM påbörjat försäljningen av 109 yteffektiva bostadsrätter med egen balkong eller uteplats vid Roslagsbanans station i Roslags Näsby, Täby kommun. Projektet, som kallas för Platform West, kommer att innehålla gemensamhetsytor i form av en takterrass och en grönskande innergård. Byggnaden kommer att vara certifierad enligt Miljöbyggnad Silver och ha en hög grönytefaktor, vilket bland annat återspeglas via gröna tak samt sedumtak med solceller, klätterväxter på en fasad samt avfallskvarnar i samtliga bostäder. En första inflyttning beräknas till slutet av 2020. 

 

Roslags Näsby kommer framöver att sammankopplas med den befintliga bebyggelsen i området via en bro och därmed bli en ny grön och livfull stadsdel med urban karaktär. Totalt planeras här för cirka 1.400 bostäder i området tillsammans med kommersiella lokaler, skola samt ett nytt torg och en ny park.

 

I våras fick SSM även en markanvisning för 270 bostäder, varav 180 hyresrätter, i den nya Täby Park, en stadsdel som på sikt ska innehålla minst 6.000 bostäder och mellan 4.000 och 5.000 arbetsplatser. SSM planerar för byggstart för projekten under 2018 med inflyttning 2020.

 

SSM:s projekt Platform West i Roslags Näsby får en hög grönytefaktor och består av nyskapande arkitektur i fem till åtta våningar med fasader av puts, tegel och träpanel i varierande kulörer samt gröna tak och sedumtak med solceller. Total BOA uppgår till 4.901 kvm och bostäderna består av ett, två samt fyra rum och kök där majoriteten har egen balkong eller uteplats. BOA varierar mellan 26-84 kvm, varav merparten har en bostadsyta om 26-50 kvm.         

 

Gemensamhetsytor planeras för i form av en takterass och en grönskande innergård. I byggnadens bottenplan planeras för kommersiella lokaler med utsikt över det nya torget vilket skapar goda förutsättningar för bland annat uteserveringar. En första inflyttning beräknas till slutet av 2020.

 

– Platform West erbjuder vår målgrupp – morgondagens urbaniter – ett yteffektivt boende med en hög grönytefaktor tolv minuter från Stockholms innerstad. Täby kommuns fokus på hållbarhet är i linje med SSM:s ambitioner, vilket är extra inspirerande i detta projekt, säger Mattias Roos, vd och koncernchef SSM.