29 april 2024
fredag, 28 april 2017 23:02

HEBA tog spadtag för 155 bostäder i Tullinge

Skrivet av 
alt
Bristen är stor på ungdomsbostäder i Botkyrka och Tullinge. Från vänster tar Lennart Karlsson, vd för HEBA, Ebba Östlin, kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka kommun och Pero Popopvski, vd för Wästbygg, ett första spadtag.

 

alt

Ebba Östlin, kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka kommun, tog tillfället i akt att prova en större grävmaskin på byggarbetsplatsen på Solskensvägen.

 

alt

Det är Wästbygg som på totalentreprenad ska uppföra de 155 ungdomsbostäderna i Tullinge. Underentreprenör för husbyggandet är Lindbäcks från Piteå. Arkitekt är ARKITEMA.

 

alt

Många från HEBA var med vid det första spadtaget, men även personer från Wästbygg och Lindbäcks.

 

Nu har HEBA byggstartat projektet med 155 ungdomsbostäder på fastigheten Capella 2, belägen på Solskensvägen i Tullinge. Stämningen var hög och solen lyste såsom den bör göra på Solskensvägen i Tullinge, endast 5 minuter från pendeltågsstationen Tullinge och knappt 10 minuter med cykel till Södertörns Högskola i Flemingsberg.

 

I mars månad i år tecknade HEBA ett avtal med Botkyrka kommun om att köpa fastigheten Capella 2 i Tullinge för cirka 16,5 Mkr. HEBA innehade sedan tidigare tomträtten till Capella 2.

 

Vidare har HEBA har tecknat avtal med Wästbygg om att på totalentreprenad uppföra ungdomsbostäderna på den aktuella fastigheten. Underentreprenör för husbyggandet är Lindbäcks från Piteå. Arkitekt är ARKITEMA.

 

Projektet omfattar totalt 5.275 kvm bostadsarea i form av två byggnader med totalt 155 lägenheter samt 52 parkeringsplatser, varav 18 är utomhusparkeringar och 34 är garageplatser.

 

Inflyttning beräknas ske i november 2018. Hyresnivåerna är inte klara och HEBA räknar med att starta uthyrningen vid kommande årsskifte.

 

Behovet av ungdomsbostäder är stort i vackra Tullinge och fastigheten Capella 2 kommer totalt att innehålla 26 ettor om 28 kvm, 120 tvåor om 35 kvm samt 9 mindre treor om 48 kvm.