28 april 2024
torsdag, 02 februari 2017 12:56

NCC bygger för 270 Mkr åt Skandia

Skrivet av 
alt

Fastigheten Davida 16 uppgraderas och får delvis ny användning.


Skandia Fastigheter Öresund AB har kontrakterat NCC att utföra en ombyggnad av kvarter Davida 16 i Malmö. Hela kvarteret byggs om till nytt kontor för Arbetsförmedlingen och ett Choicehotell med 225 rum i 13 våningar. Ordern är värd 270 Mkr och byggstart planeras ske i maj.
    

Fastigheten, som tidigare inrymt Malmö konserthus och ett hotell samt kontorslokaler, kommer genomgå en total invändig ombyggnad. I den lägre delen av byggnaden där bland annat konstersalen har varit inrymd kommer nya fräscha kontorslokaler skapas där Arbetsförmedlingen flyttar in. I höghusdelen byggs cirka 225 hotellrum samt restaurang och lobbybar åt Choice Hotels. Den totala ombyggnadsytan uppgår till cirka 24.000 kvm.
    

– Vi är glada över förtroendet att få bygga om denna välkända byggnad i centrala Malmö. Vi kommer skapa nya funktionella lokaler med låg energiförbrukening och ett bra inomhusklimat. Stor vikt kommer också läggas vid genomförandeproccessen för att på bästa sätt minimera störningar för omgivningen, säger Henrik Landelius, chef för NCC Building Sweden.