27 april 2024
onsdag, 01 februari 2017 18:40

Rekordår för Profi

Skrivet av 
alt

Thomas Sipos, vd för Profi.

 

Profi Fastigheter summerar 2016 som ett rekordår för uthyrningsverksamheten. Under året genomfördes ett 90-tal affärer vilka resulterade i totalt 31.000 kvm nyuthyrda lokaler, främst inom kontors- och handelssegmentet. För InfraCity/Bredden noterades ”all time high” för de senaste 25 åren med uthyrningar om 13.300 kvm.

 

Under 2016 lanserade Profi även två nya fastighetskoncept lanserats. Under våren presenterades koncepet ”The Block” för fastigheten Styckjunkaren 3 i Solna som omfattar såväl kontorslokaler som ett planerat bostadsprojekt på fastighetens tak. Under hösten sjösattes vidare Profis nya koncept för kontorsgemenskaper, ”C/O”, i Jakobsberg och Spånga. Detta koncept kommer att implementeras i flera fastigheter under 2017.

 

Nya hyreskontrakt tecknades med bland andra Philips, Polisen, Botkyrka kommun, Skoda, Spånga-Tensta Stadsdelsförvaltning, Linas Matkasse, Stadium Outlet och SC Motors AB (moderbolag för generalagenterna Mitsubishi, Hyundai och Citroën).

 

Utöver detta sålde Profi mark i InfraCity/Bredden till Biltema, som uppför ett varuhus om 8.000 kvm med beräknad öppning under 2018.

 

– 2016 har varit ett fantastiskt uthyrningsår med stor efterfrågan på lokaler i hela vårt bestånd. Extra roligt är de stora kontoruthyrningarna som vi genomfört, jag tänker främst på SC Motors och Polisen i InfraCity/Bredden, Sigicom i Älvsjö360 och Internationella Engelska Skolans huvudkontor i Täby, säger Thomas Sipos, vd för Profi.