27 april 2024
onsdag, 01 februari 2017 18:37

Länsförsäkringar går in i Svenska Handelsfastigheter

Skrivet av 
alt

I Svenska Handelsfastigheters portfölj ingår bland annat denna fastighet på Skolgärdesvägen i Karlskoga.

 

Länsförsäkringar Liv går in som ny delägare i Svenska Handelsfastigheter genom att delta i den nyemission som stärker Svenska Handelsfastigheters finansiella handlingsutrymme och skapar förutsättningar för fortsatt tillväxt. Svenska Handelsfastigheter har även tecknat ett nytt finansieringsavtal och kombinerat med den stärkta ägarbasen och nyemissionen ger det ett tillkommande förvärvsutrymme om totalt cirka 6 Mdr kr.

 

Efter nyemissionen kommer ägarkretsen att utgöras av Fjärde AP-fonden, Kåpan Pensioner, Länsförsäkringar Liv samt ledningen för Svenska Handelsfastigheter.

 

– Fastigheter är en tillgång som passar våra långsiktiga åtaganden väl och en ökad fastighetsexponering bedöms vara bra för våra kunder. Jag tycker att denna investering har en intressant profil med en god potential, säger Jakob Carlsson, CFO Länsförsäkringar Liv.

 

– Med tre stora och långsiktiga ägare har vi en mycket solid bas att bygga vidare på. Långsiktigt är vårt mål att bygga upp ett portföljvärde om cirka 10 Mdr kr genom förädling och utveckling, säger Lennart Sten, vd och en av grundarna av Svenska Handelsfastigheter.

 

Svenska Handelsfastigheter bildades 2015 och äger i dag ett 50-tal handelsfastigheter runt om i landet med ett bedömt marknadsvärde på cirka 3 Mdr kr.

 

Rådgivare har varit bland andra Sander Renström Berg Advokat AB, Glimstedt Advokatbyrå, Delphi Advokatbyrå, Gernandt & Danielsson Advokatbyrå samt Cushman & Wakefield.