27 april 2024
onsdag, 01 februari 2017 11:23

Platzer och NCC ökar tempot i Göteborg

Skrivet av 
alt

Platzers projekt i Gårda omfattar en kontorsbyggnad om cirka 30 våningar med potential att bli ett nytt landmärke. Detaljplanearbetet pågår och möjlig byggstart är i början av 2018. Bild: TMRW Reflex arkitekter


För att öka takten i sin projektutveckling har Platzer tecknat en avsiktsförklaring med NCC om en kombinationsaffär i Gårda och Mölndal. I den första delen av affären ska NCC att köpa in sig i Platzers 30-våningsprojekt i Gårda nära Göteborgs centrum och i den andra delen ska Platzer att förvärva en fastighet från NCC i Mölndals innerstad, strax söder om Göteborg.
    

Platzers projekt i Gårda omfattar en byggrätt om 30.000 kvm på Drakegatan där bolaget planerar att uppföra en kontorsbyggnad på cirka 30 våningar. Denna ska nu utvecklas tillsammans med NCC, som vid färdigställandet säljer tillbaka sin del av fastigheten till Platzer. Genom kombinationsaffären får Platzer dessutom möjlighet att förvärva NCC:s färdigutvecklade fastigheter om cirka 30.000 kvm i Mölndals innerstad.
    

– I utvecklingen av Mölndals innerstad har vi precis färdigställt SCAs nya kontor och Gallerian blir färdig till hösten 2018. Vi har under många år arbetat med stadsutveckling och glädjer oss att Platzer nu vill vara med på resan i att skapa Mölndals nya Vardagsrum och vi ser fram emot att tillsammans med Platzer fortsätta driva utvecklingen av Gårda, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef NCC Property Development.
    

Parterna har för avsikt att skriva bindande avtal under första kvartalet 2017.
    

– Vi ser fram emot att arbeta tillsammans NCC i utvecklingen av den nya skrapan i Gårda. Med denna affär ökar vi takten i projektutvecklingen, samt säkerställer vår fortsatta expansion i prioriterade områden. Mölndals innerstad har funnits på vår lista över önskade förvärv sedan en längre tid tillbaka, säger Roger Sundbom, projektutvecklingschef på Platzer.