28 april 2024
tisdag, 24 januari 2017 15:23

Brinova planerar bytesaffär med K-Fastigheter

Skrivet av 
alt

Genom bytesaffären med K-Fastigheher får Brinova ett nybyggt bostadshus i centrala Eslöv, ett stenkast från tågstation och torget. Inflyttning sker i sommar.


Brinova säljer samtliga sina fastigheter i Hässleholm till K-Fastigheter. Försäljningen utgörs av fem fastigheter på T4-området, huvudsakligen bestående av byggrätter om cirka 38.000 kvm för ny-, om- och tillbyggnad av bland annat bostäder och för handel. Samtidigt köper Brinova ett pågående bostadsprojekt i Eslöv omfattande 39 lägenheter, vilka beräknas stå klara för inflyttning hösten 2017.
    

Transaktionerna sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 52 Mkr för försäljningen av fastigheterna i Hässleholm respektive om 60 Mkr för förvärvet av fastigheten i Eslöv.
    

– För Brinova blir det positivt och växa vidare i Eslöv, där vi redan har betydande volymer, som skapar ytterligare förvaltningseffektivitet, samtidigt som vi lämnar en ort med en mindre utvecklad närvaro, säger vd Per Johansson.
    

– K-Fastigheter är mycket positiva till att utöka sin satsning i Hässleholm, extra glädjande med hänsyn till att vi redan finns etablerade på just T4 området och känner till området och marknaden väl. Vi har en strategi om att renodla beståndets geografiska koncentration och väljer därför att sälja bolagets enda fastighet belägen i Eslövs kommun, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.
    

Affären är en närståendetransaktion då Erik Selin äger 49 procent av K-Fastigheter, vilket innebär att det slutliga förvärvsbeslutet ska godkännas av den ordinarie årsstämman i maj.