27 april 2024
tisdag, 24 januari 2017 12:09

NCC bygger bad för 340 Mkr i Västerås

Skrivet av 
alt

Det nya Lögarängsbadet i Västerås ska uppföras bredvid och ersätta det befintliga Lögarängsbadet, ursprungligen uppfört 1968, som är uttjänt och inte är ekonomiskt försvarbart att renovera.


Efter att tillsammans med Västerås kommun planerat och projekterat det nya Lögarängsbadet i Västerås och har NCC nu tecknat avtal om att också genomföra byggentreprenaden för badanläggningen. Det totala ordervärdet uppgår till 340 Mkr.
    

Projektet genomförs i partnering vilket innebär att NCC och Västerås stad gemensamt har tagit fram systemhandlingar, projektbudget och detaljprojektering för det nya badet. Nu påbörjas inom kort själva byggfasen. Den nya simhallen beräknas stå klar för invigning våren 2019.
    

– NCC har god erfarenhet av den här typen av samverkansprojekt. Badhusprojekt präglas av en hög komplexitet med många aktörer involverade och i dessa sammanhang är partneringmodellen helt överlägsen, säger Henrik Landelius, chef för NCC Building Sweden.
    

Nya Lögarängsbadet får en simbassäng om 50x25 meter med både tävlings- och träningsbanor och en hoppbassäng på 25x12,5 meter med ett djup på fyra meter. Vidare kommer det att finnas en undervisningsbassäng, en barnbassäng och ett gym. Dessutom kommer det att finnas servering och föreningslokaler i badhuset.