28 april 2024
tisdag, 24 januari 2017 12:05

Wihlborgs köper i Helsingborg och Köpenhamn

Skrivet av 
alt

Genom köp av fastigheten Ackumulatorn 15-17 tar Wihlborgs ett rejält kliv in i verksamhetsområdet Långeberga, Helsingborg.


Wihlborgs har genomfört två förvärv på Långeberga i Helsingborg och gjort ett mindre kompletteringsköp i Bröndby, Danmark. Det totala fastighetsvärdet i dessa tre affärer är 96 Mkr. De svenska affärerna är gjorda som bolagsaffärer.
  

I december köpte Wihlborgs fastigheten Cylindern 2 på Långeberga av Er-Ho Fastigheter AB. Fastigheten är Wihlborgs första på Långeberga och omfattar cirka 10.000 kvm tomtyta samt en lager- och kontorsbyggnad om cirka 2.200 m². Heras Stängsel AB förhyr hela fastigheten.
    

Wihlborgs har även tecknat avtal om att förvärva fastigheterna Ackumulatorn 15 och Ackumulatorn 17 på Långeberga. Fastigheterna omfattar cirka 16.800 kvm tomtyta samt en lager- och kontorsbyggnad om 4.300 kvm där Noviflora Helsingborg AB är den största hyresgästen. Säljare är Bröderna Iborn AB. Tillträde sker den 1 mars 2017.
    

– Långeberga är ett välmående verksamhetsområde och kommunikationsläget är ypperligt med direkt access till Europavägnätet. Genom dessa två affärer skapar vi en bra bas i ett förvaltningsområde som är nytt för oss. Vi hoppas kunna utöka beståndet i Långeberga med tiden, säger Anders Jarl, vd på Wihlborgs.
    

Kompletteringsköpet i Bröndby gäller kontors- och verkstadsfastigheten Park Allé 363, som köptes den 31 december av Unipension. Fastigheten omfattar 20.000 kvm tomtyta och en byggnad om 3.900 kvm. Fastigheten är fullt uthyrd till Pon Equipment.