20 juli 2024
måndag, 07 november 2016 19:08

Scandic expanderar i Drammen

Skrivet av 
alt
4-stjärniga Ambassadeur Hotel i Drammen.

 

Scandic Hotels har tecknat ett långsiktigt avtal med norska Utstillingsplassen Eiendeom A/S, om att gemensamt ta över Ambassadeur Hotel och Globus Hotel i norska Drammen från och med januari 2017. Anrika Ambassadeur Hotel, med anor från sent 1800-tal, samt Globus Hotel är belägna vid Strømsø Torg, endast 50 meter från Drammens järnvägsstation.

 

De bägge hotellen är idag fristående hotell men kommer efter övertagandet att genomgå en omfattande renovering och integreras till ett hotell för att därefter bestå av närmare 300 rum samt 13 konferensrum, restaurang och bar. Hotellen kommer att vara öppna under renoveringen

 

– Drammen är en av Norges snabbast växande hotellmarknader. Ambassadeur Hotel är ett klassiskt hotell och en välkänd profil i staden. Genom förvärvet förstärker vi vår position ytterligare på marknaden, säger Frank Fiskers, vd och koncernchef för Scandic Hotels Group.

 

Drammen ligger 40 km väster om Oslo och är Norges femte största stad. Staden har 63.000 invånare och regionen över 150 000 invånare. Drammen är slutstation på järnvägslinjen till Gardemoens flygplats.

 

– Med Ambassadeur Hotel och Globus Hotel mer än fördubblar vi vår nuvarande rumskapacitet i Drammen. Hotellet blir ett värdefullt tillskott i vår hotellportfölj, säger Svein Arild Steen-Mevold, Scandics landschef i Norge.