25 juli 2021
torsdag, 18 augusti 2016 11:10

Riksbyggen har färdigställt Sundbybergs Strand

Skrivet av 
alt

Brf Landmärket med 64 lägenheter är ett av de projekt som Riksbyggen genomfört vid Sundbyberg Strand. Totalt har bolaget färdigställt över 450 bostäder i området.


För drygt tio år sedan inledde Riksbyggen tillsammans med Sundbybergs stad utvecklingen av området Sundbyberg Strand vid Bällstaån – ett område som betraktades som kommunens baksida, ett industriområde intill Bällstaviken, men som nu förvandlats till en framsida med över 450 bostäder i en mängd olika bostadsformer, från StegEtt-boenden för den som vill in på bostadsmarknaden till vanliga bostadsrätter och seniorboenden. Under sommaren blev den sista delen klar när Riksbyggen tillsammans med fastighetsbolaget Tornet kunde inviga 58 nya hyresrätter i Sundbyberg Strand.
        

– Det känns fantastiskt roligt att vi nu gått i mål med de sista delarna i Sundbyberg Strand. Hela projektet är ett bra exempel på hur vi inom Riksbyggen arbetar långsiktigt och skapar bostäder för alla och tar ansvar i rollen som samhällsutvecklare. Vi är också mycket glada för det fina samarbete som vi haft med Sundbybergs stad genom hela projektet, säger Carl-Henrik Appel, regionchef för Riksbyggen i Stockholm/Uppsala.
    

Under Stranddagarna den 23-25 augusti firar Riksbyggen färdigställandet och informerar om sina projekt i Sundbyberg. Det blir tre dagar med lunchseminarier i Marabouparken om hur vi kommer att bo i framtiden, om att bygga långsiktigt för hållbarhet och om varför Riksbyggen engagerar sig för att få fler nyanlända i arbete. Under invigningen deltar bland annat Alf Karlsson, statssekreterare hos bostadsminister Peter Eriksson, Mikael T. Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg och Leif Linde, vd Riksbyggen. Under dagen kommer kommunledningen att cykla tillsammans med Riksbyggen på en rundtur i Sundbyberg och besöka områden som Riksbyggen har eller håller på att utveckla.