4 maj 2024
tisdag, 17 maj 2016 13:56

Citycon och Riksbyggen förtätar i Jakobsberg

Skrivet av 
alt

Citycon och Riksbyggen har fått klartecken att uppföra 400 borätter  i anslutning till Jakobsbergs centrum.


Kommunstyrelsen i Järfälla har ställt sig bakom en överenskommelse mellan kommun och Citycon om att uppföra cirka 400 nya bostäder i centrala Jakobsberg. Genom avtalet får Citycon klartecken att tillsammans med Riksbyggen utveckla cirka 400 bostadsrätter i två kvarter på Tornérparkeringens södra del. Detaljplan och genomförandeavtal väntas bli godkända i kommunfullmäktige i början av juni.
    

– Jakobsberg får nu ett viktigt tillskott med nya bostäder som skapar förutsättningar för mer liv och rörelse i stadskärnan. Det är helt i linje med vår vision om att Jakobsberg med tillkommande stadskvarter ger utrymme för både kommersiella lokaler, ett kulturellt centrum, service och platser där människor kan mötas, säger Claes Thunblad (S) kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.
    

De nya bostäderna får direkt anslutning till Jakobsbergs Centrum som erbjuder ett stort utbud av service och handel samt närhet till väl utbyggd kollektivtrafik. Boendeparkering anordnas under husen.
    

– Vår ambition är att fortsätta utveckla bostäder och handel i centrala Jakobsberg. Vi äger stora markytor i attraktiva lägen som vi kommer att se över för fortsatt utveckling och exploatering, i nära dialog med kommunen, säger Mattias Bernunger, projektutvecklingschef på Citycon.