3 maj 2024
måndag, 16 maj 2016 15:18

Magnolia säljer 436 hyresrätter till SPP

Skrivet av 
alt

Acturum Real Estate, ägt av Wallenbergs FAM och Peab, som framförallt äger Snäckviken i Södertälje, säljer en byggrätt om 700 bostäder till Magnolia.  Sedan säljer Magnolia i sin tur byggrätter för 436 bostäder på fastigheten, nära Snäckviken på bilden ovan, till SPP Fastigheter.


Magnolia Bostad köper byggrätter av Acturum Real Estate AB för cirka 700 bostäder i centrala Södertälje. Samtidigt säljer Magnolia 436 hyreslägenheter som ska utvecklas på cirka två tredjedelar av fastigheten till SPP Fastigheter AB. Totalt fastighetsvärde vid färdigställande av denna första etapp beräknas uppgå till cirka 750 Mkr. Detaljplanearbete pågår för resterande tredjedel, avseende cirka 260 bostäder fördelade på både hyresrätter och bostadsrätter.
    

Fastigheten är ett av de största bostadsutvecklingsprojekten i Södertälje, och är attraktivt placerad några hundra meter norr om Stortorget, ett kvarter från Södertälje kanal. Första inflyttning beräknas ske under 2018.
    

Wistrand har varit rådgivare åt Magnolia i affären och Linklaters har företrätt SPP Fastigheter. Cushman & Wakefield och Advokatfirman Lindahl har varit rådgivare till säljaren av byggrätterna, Acturum Real Estate AB, vars ägare är Wallenbergsstiftelsernas förvaltningsbolag FAM och Peab.