3 maj 2024
fredag, 13 maj 2016 10:57

Humlegården hyr ut 6.700 kvm till Nordnet

Skrivet av 
alt

Nordnet behöver större lokaler och kommer att flytta från Alvik till nyrenoverade lokaler i kvarteret Dykaren 10 på Kungsholmen.


Humlegården Fastigheter har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Nordnet Bank AB. Lokalen ligger på Alströmergatan 39 i kvarteret Dykaren 10 på Kungsholmen i Stockholm och omfattar cirka 6.700 kvm. Inflyttning beräknas ske i november 2017.
    

– Det känns roligt att Nordnet har valt oss som hyresvärd. Vi kommer att göra vårt yttersta för att leva upp till deras förväntningar och skapa lokaler som de kan fortsätta växa och utvecklas i, säger Maria Lidström, chef Investering och Utveckling, Humlegården.
    

Dykaren 10 är en industrifastighet där det i början av 1900-talet byggdes maskiner för tändsticksindustrin. Fastigheten kontoriserades kraftigt under 1970-talet då tak sänktes och stora industrifönster sattes igen. Nu planerar Humlegården, med hjälp av Stockholmsbaserade General Architecture, återskapa de fantastiska volymerna som ursprungligen fanns. Nordnet kommer att flytta in i större delen av fastigheten.
    

– Vi har under en längre tid sökt en citynära lokal med goda kommunikationer och har äntligen hittat vad vi letat efter. Byggnaden är unik, har fantastisk potential och passar vår verksamhet. Vi ser fram mot en spännande process där vi får vara delaktiga i utformningen av vårt nya kontor, säger Håkan Nyberg, vd för Nordnet.