18 maj 2024
fredag, 08 april 2016 10:49

Skandia bygger bibliotek i Malmö

Skrivet av 
alt

Västra Hamnen i Malmö kompletteras med en mötesplats med biblioteksservice.


Skandia Fastigheter har fått i uppdrag av Malmö stads kulturförvaltning att uppföra en mötesplats med biblioteksservice i stadsdelen Masthusen, i Västra Hamnen. Därmed läggs viktig pusselbit på plats i skapandet av en levande stadsdel, som är anpassad för människorna som bor och verkar där.
    

– Redan när vi började planera för den nya stadsdelen definierade vi kultur som en nyckelingrediens för ett lyckat stadsutvecklingsprojekt. Att Malmö stad väljer att etablera biblioteksservice i Masthusen innebär att området blir en ännu bättre mötesplats för alla åldrar och behov, säger Andreas Ivarsson, Marknadsområdeschef på Skandia Fastigheter.
    

Mötesplatsen, som öppnar i september, kommer att ligga i fastigheten Masten II – i direkt anslutning till Masttorget och ICA Maxi. Den planerade verksamheten är ett samarbete mellan Stadsområdesförvaltning Norr och Kulturförvaltningen, och kommer att erbjuda utlåning av medier, tillhandahållande av samhällsinformation samt arrangemangsverksamhet. Dessutom kommer lokalen att kunna användas för öppna aktiviteter i samverkan med föreningar i området.
    

– Vi ser detta som början till något ännu större. Inom ett par år hoppas vi kunna presentera ett fullskaligt kulturhus i Masthusen. Tillsammans med staden och andra fastighetsägare driver vi också projektet Offentliga Rummet, där utemiljö, event och kultur ska utvecklas ännu mer i Västra Hamnen, säger Andreas Ivarsson.