5 maj 2024
torsdag, 07 april 2016 19:20

White vann Glaspriset

Skrivet av 
alt

Kombinationen av arkitektur, teknik och hållbarhet i en nytänkande helhet manifesterar Johanneberg Science Park roll som dynamo för bygg- och samhällssektorn i Västsverige.

 

White arkitekter var den stora vinnaren när Glaspriset delades ut i Stockholm går, då framtidsklustret Johanneberg Science Park i Göteborg belönades med branschens högsta utmärkelse.

 

Mattias Lind på White i Göteborg är ansvarig arkitekt för Johanneberg Science Park, där den heltäckande glasfasaden åstadkommits genom noggrant precisionsarbete i alla skeden från projektering till produktion och montage.

 

– Jag är väldigt nöjd över att vi tillsammans med samarbetspartners Skanska och Metus har tillägnat oss nya kunskaper som bådar gott inför framtiden, säger Mattias Lind.

 

Förutom att erövra själva Glaspriset blev White även det mest nominerade kontoret i tävlingen, där bedömningen görs utifrån kriterierna arkitektur, funktion och innovation. Kontorets övriga nomineringar var Quality Hotel Globe respektive Skandiascenen vid Cirkus, bägge i Stockholm. Alla tre kännetecknas av glas i kreativ framkant.