18 maj 2024
torsdag, 31 mars 2016 12:23

ALM planerar bostäder vid Nacka Centrum

Skrivet av 
alt

ALM ska utveckla bostäder på fastigheten Sicklaön 367:5, nära Bergs oljehamn och den planerade tunnelbanestationen Nacka Centrum.


ALM Equity (ägarandel 100 procent) har köpt fastigheten Sicklaön 367:5 i Jarlaberg, Nacka. Liksom i den nyligen övenskomna affären i Sollentuna är säljaren familjeägda Centria. Fastigheten består idag av butiker i ett envåningshus samt en parkeringsplats. En detaljplaneändring ska möjliggöra bostadsbebyggelse med butikslokaler i bottenplan. En bebyggelse med ett mycket gott framtida läge. Detaljplanearbetet beräknas ta 1-2 år.
    

Fastigheten ligger cirka 250 meter från den planerade tunnelbanestationen Nacka Centrum, som kommer att nå Kungsträdgården på tio minuter. ALM räknar med att kunna skapa cirka 6.000 kvm BTA bostäder samt ett nytt levande centrum på fastigheten.
    

Bostäderna, till antalet i storleksordningen 70-100 lägenheter, kommer främst utformas för unga vuxna och säljstart planeras 2018-2019. Utöver det tunnelbanenära läget finns goda möjligheter till rekreation då Saltsjön och Nyckelvikens naturreservat ligger i närområdet. Vidare ligger Nacka Forum med 150 butiker endast 500 meter från fastigheten.
    

– Nacka är redan idag en populär kommun att bo i och den pågående utvecklingen stärker området ytterligare. Vi ser fram emot att skapa bostäder för unga vuxna nära den framtida tunnelbanan och samtidigt stärka Jarlaberg Centrum med nya butikslokaler samt ett torg. Nacka kommun har höga ambitioner i arbetet att bygga stad och vi är därför glada över att förvärva vårt andra projekt i området, säger Joakim Alm, vd för ALM Equity.