18 maj 2024
fredag, 11 mars 2016 12:42

Bonnier Fastigheter får markanvisning i Värtan

Skrivet av 
alt

Södra Värtan byggs ihop med Gärdet och Frihamnen. Kvarteren kommer att ha en tät struktur med slutna gårdar. Mot hamnpirarna byggs högre hus för att fungera som skärmar mot buller från hamnverksamheten. I bottenvåningarna inryms lokaler med olika verksamheter som skapar en levande stadsmiljö.


Bonnier Fastigheter har fått en markanvisning för tre fastigheter i Södra Värtan i Stockholm. Två av dessa ligger i anslutning till Värtabassängen, varav den ena, längst ut mot vattnet blir en byggnad om 25 våningar. Den tredje fastigheten ligger intill Södra Hamnvägen och i bottenvåningen planeras för saluhall och annan publik verksamhet såsom bibliotek.
    

– Genom markanvisningen blir Bonnier Fastigheter en viktig aktör i Norra Djurgårdsstaden. Fastighetsägandet är långsiktigt och bolaget har ambitionen att utveckla sina fastigheter och engagerar sig i närområdet. Sammanlagt gäller markanvisningen för cirka 70.000 kvm kontor, säger Staffan Lorentz, projektchef för Norra Djurgårdsstaden på Stockholms stad.
    

När Norra Djurgårdsstaden utvecklar Södra Värtan kommer bostäder, kontor och parker att samsas med hamnverksamheten. Kajerna blir promenadstråk med butiker och restauranger och ett stort utomhusbad planeras utmed vattnet i Lilla Värtan. I Södra Värtan planeras för 1.600 lägenheter och 90.000 kvm lokaler.