18 maj 2024
onsdag, 09 mars 2016 10:57

AFA säljer till Centria på Kungsholmen

Skrivet av 
alt

Den nya ägaren Centria får bygga fler bostäder på Grinden 21.


AFA Fastigheter säljer fastigheten Grinden 21 på Kungsholmen i Stockholm till Centria AB. Fastigheten ligger på St Eriksgatan vid Västermalmsgallerian och byggnaden uppfördes 1961. Uthyrbar area är cirka 10.500 kvm och består av butiker, kontor, hotell, bostäder och garage. Den största hyresgästen är Coop Daglivs. AFA Fastigheter har haft JLL Capital Markets som rådgivare i affären. Tillträde sker den 1 april.
    

– Vi har tagit fram en ny detaljplan som medger påbyggnad med bostäder och nu lämnar vi över stafettpinnen till Centria att genomföra projektet, säger Anna Berfenstam, transaktionschef på AFA Fastigheter.
    

Centria ägs av de Linköpingbaserade bolagen Centrum Holding MÅ AB och LinköpingsInvest.

– Vi ser stor potential i fastigheten med dess strategiska läge och utvecklingspotential. Fastigheten blir ett bra komplement till vår befintliga fastighetsportfölj med närliggande objekt, säger Carl Åhman, Centria.
    

Bland Centrias senaste förvärv kan nämnas fastigheten Badhusväderkvarnen 29 vid Tegnérlunden, som köptes av Oscar Properties i september i fjol och Väbeln 2 vid Erik Dahlbergsgatan som köpts av Niam i oktober.